Amerikansk cheeseburgare med klassiska tillbehör

Ingredienser
600-700 g nötfärs, gärna grovmalen
3 msk crème fraiche
4 skivor bacon
salt, nymalen svartpeppar
4 skivor ost

Cole slaw:
1 klyfta färskkål eller spetskål, 250 g
1 morot
1 dl majonnäs
1 1/2 msk äppelcidervinäger
salt, peppar, strösocker

Till servering:
2 tomater
1 liten rödlök
4 hamburgare bröd
4 msk BBQ-sås (se recept)
sallatsblad

Extra tillbehör
chips, gärna rotfruktchips
salt
gurka

Så här gör du
1.Cole slaw: Ansa och strimla kålen tunt, använd gärna mandolin. Skala och grovstrimla moroten. Blanda majonnäs och vinäger i en skål. Vänd ner kål och moroten. Smaka av med salt, peppar och socker.

2.Burgare: Blanda färs och crème fraiche. Forma till fyra fina burgare.

3.Skiva tomaterna. Skala och skär löken i ringar. Dela och rosta bröden.

4 Grilla eller stek burgarna på medel-stark värme cirka 3 minuter på varje sida (för medium rare). Låt baconskivorna steka med. Salta och peppra burgarna. Toppa dem med bacon- och ostskivorna.

5.Fördela bbq-sås, salladsblad och tomatskivor på underdelarna av bröden. Lägg på burgarna. Toppa med rödlöksringar. Lägg på brödlocken och servera med cole slaw, chips, saltgurka, ketchup eller chilisås.

Etiketter: